Újkrumpli tejszínnel és zöldségekkel

tejszines_ujkrumpli

újkrumpli/vega

Ismét egy recept, amely rád bízza, hogy köret vagy főétel lesz-e az újkrumpliból. Szépsége, hogy a sok egyéb zöldség mellett kiemelkedik a krumpli íze, összesimul a krémesre sűrűsödő tejszínnel, és elolvad a szádban. Nem lehet belőle eleget készíteni.


Hozzávalók 4 főre

1 kg újkrumpli (apró, parázs)
½ kg gomba
3 csomag újhagyma
2 db zöldpaprika
½ kg spárga (zöld)
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
2 ek olívaolaj
2 és ½ dl tejszín

frissen őrölt vegyes bors

Az újkrumplit és a többi zöldséget tisztítsd meg. A gombát és a krumplit vágd egyforma, falatnyi darabokra, a paprikát karikákra, a spárgát és az újhagymát egyforma, 3–5 cm-es darabokra. A sütőt 180 fokra melegítsd elő.

Az olajat öntsd egy közepes serpenyőbe, forgasd bele a krumplit és a gombát, sózd, borsozd, és told a sütőbe. 20 perc elteltével a többi aprított zöldséget is keverd a gombás krumplihoz, és süsd újabb 20 percig, vagy amíg a krumpli teljesen megpuhul és kissé megpirul.

Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és locsold meg tejszínnel. Tedd vissza a sütőbe, amíg a tejszín besűrűsödik. Ha szükséges, fűszerezd utána.

Vega egytálételének salátával nagyon finom, de köretnek sem utolsó, pl. borsos, hirtelen sült borjúszűzcsíkok mellé.

Oszd meg másokkal is!
Mustra